Exerciții Pentru A Incuraja Creativitatea


Introducere

Înainte de a enumera cateva exercitii foarte utile și puternice pentru a încuraja creativitatea, să ia un moment pentru a lua în considerare ceea ce constituie creativitate, de ce aspirăm să încurajeze creativitatea în primul rând și ceea ce se cere de la persoana care dorește să încurajeze creativitatea, prin exerciții, fie că este vorba propria creativitate sau a altora.

Definiție de Creativitate

Dacă cineva dorește să încurajeze creativitatea, se recomandă ca ea are în primul rând o definiție clară a acestui termen. Cu toate acestea, Creativitatea este un termen iluzoriu și complex, care pare sa sfideze definiție, asa ca lasa-mă să enumăr câteva opțiuni și alege ceea ce ti se potriveste cel mai mult. Creativitatea are de a face cu gândirea originală și flexibil, capacitatea să acorde o atenție la detalii, capacitatea de a face față cu incertitudine. Persoanele creative au o motivație mare pentru a depăși obstacolele și de a rezolva probleme, dorința de a-și asuma riscuri calculate, dorința de a munci din greu, la rândul său de recunoaștere.

Beneficiile Creativitate

Încurajarea creativității prin exercitii este o modalitate dovedită de a dezvolta mințile tinere. Țesut exerciții de creativitate în educația copiilor îmbunătățește șansele lor de a deveni adulti de succes și constructive, care sunt capabili să facă față mai mult pe bună dreptate, cu o lume care se schimbă rapid. Un mediu care încurajează creativitatea este, de asemenea, o bază solidă pentru sanatate mintala. Exerciții de creativitate cultiva studenți foarte motivați, care sunt mai puțin predispuse la stări psihologice negative, cum ar fi stresul sau plictiseala.

Creativitate Exercitii – ceea ce se cere de Învățător

În primul rând: trebuie să practica ceea ce predica, va trebui să meargă de convorbire, sau cu alte cuvinte, dacă doriți să încurajeze creativitatea cuiva, fii creativ! Arată-le. Nu le spune. Fii un model pentru exercitarea creativitatea și vor urma.

Creativitatea este să fie tratate cu respect și grijă. Prin urmare, trebuie să creați un mediu fizic deosebit și potrivit pentru exerciții de creativitate. O astfel de mediu ar trebui să fie confortabil și să permită, și păzită de întreruperi afara.

Ce e chiar mai important decât mediul fizic este cea emoțională. Responsabilitatea ta este de a crea un loc sigur să-și exprime ideile, fac greșeli, să fie o prostie, și nu fi judecat sau să fie supus la ridicol. Nu pot să sublinieze acest lucru suficient. Trecerea de judecată ucide creativitatea. Elimina corecții și consiliere la un nivel minim. Abandoneze mentalitatea bine și rău, alb și negru, bine și rău. Permite elevilor să-și exprime fără teamă gândurile lor, individualitatea lor. Pentru a realiza un mediu sigur de exprimare de sine, să fie sigur să includă în creativitatea exercită următoarele ingrediente: umor, râsete, muzică, artă, teatru, dans, și de mișcare.

Unele dintre următoarele exerciții de creativitate nevoie de anumite materiale. Asigurați-vă că pentru a oferi aceste materiale. Tu, probabil, ar trebui să furnizeze materiale suplimentare, care nu sunt direct legate de exercițiile planificate, în cazul în care elevii vor veni cu idei proaspete și necesită materiale pentru a le realiza.

Expune elevii la opere de artă creativă, în scopul de a le inspira și umed apetitul lor, dar ai grijă să nu peste o fac. Vrei să dea elevilor idei, pentru a sari începe muschii lor creative; pe care doriți să fie încurajate, nu descurajat.

Exercițiul Creativitate # 1 – imagine Streaming

Acest exercițiu este de a fi efectuate în perechi sau individual. Studentul exercitarea închide ochii și se pune o întrebare. Studentul exercitarea apoi descrie cu voce tare imagini ei vizual mental, fie la un alt student sau la un magnetofon. Descriind a imaginilor mentale ar trebui să fie curge și de streaming. În procesul de a descrie imaginile pe care le vede în mintea ei, studentul trebuie să se concentreze pe detalii senzoriale. De exemplu, “mă simt moliciunea rufelor proaspăt”, “picioarele mele sunt presate dale reci”, “Eu miros aerul îmbibat de ploaie.” Studentul ar trebui să urmărească să facă ei ascultător în direct sau potențial experimenta viu ceea ce vede. În scopul de a dezvolta și menține fluxul de imagini de streaming, studentul ar trebui să se ceară noi întrebări cu privire la natura obiectelor ea vede în mintea ei și le explora în detaliu. Relocare imaginile mentale ar trebui să fie făcut într-un ritm grăbit, pentru a evita judecata și gândirea critică. Imagine de streaming este de a fi exercitat timp de cel puțin 10 minute de fiecare dată. De-a lungul timpului, acest exercițiu imbunatateste creativitatea si inteligenta.

Creativitatea Exercițiul # 2 – Challenge gândirea tradițională

Acest exercitiu poate fi practicat într-un grup sau individual. Gândire de rutină este bun pentru sarcini de zi cu zi, din moment ce a îndeplini sarcina fără angajarea mintea ta și irosirea energiei la procesul de gândire. De exemplu, dacă luați aceeași rută pentru a lucra în fiecare zi, va conduce în curând pe auto-pilot. În cazul în care, cu toate acestea, aveți o sarcină care necesită să luați un traseu diferit, atunci va trebui să se concentreze și să fie conștienți de stânga și dreapta se transformă faci. Dacă gândurile în derivă, veți găsi te merge neintenționat în traseul obișnuit. Dacă doriți să-și exercite creativitatea în rezolvarea problemelor, trebuie să rămână clar de gândire de rutină. Acest lucru poate fi realizat prin forțarea mintea pentru a găsi noi rute. Instrucțiuni: face o listă de cuvinte și de a scrie fiecare cuvânt pe un card. Pentru fiecare cuvânt instrui elevii să vină cu 2 cuvinte legate și de a scrie aceste jos pe carduri separate, de asemenea. Aveți acum grupuri de trei cuvinte fiecare. Și acum, pentru partea de creatie: alege la întâmplare două cuvinte neasociate și instrui elevii de a veni cu o asociere între cele două cuvinte aparent fără legătură. Acest lucru va forta procesul lor de gândire pentru a forma un traseu necunoscut, o conexiune între două puncte care au legătură până în prezent. Forțarea mintea noastră pentru a găsi noi trasee care leagă A și B este exact ceea ce îmbunătățește creativitatea. De-a lungul aceleași linii, puteți încerca aceste variații: a face o hartă schiță de bază a Statelor Unite, fără nume de stat. În loc de nume de stat, scrie nume de țări ale lumii. De exemplu, în loc de a scrie Texas Canada, în loc de a scrie California Franța. Și așa mai departe. Acum, cere elevilor să găsească asociații între stat și din țară. Amintiți-vă că noi nu suntem după nici un răspuns corect. Suntem exercită acest lucru în scopul de a crea noi drumuri. Deci, nu-ți testa cunoștințele elevilor “. Încurajați-i să vină cu orice asociație se pot gândi. Se poate referi la cultura, economie, limba, dar se poate referi, de asemenea, pentru a ortografia numele sau la pronunția lor. Fii deschis.

Creativitatea Exercițiul # 3 – Zeii Must Be Crazy

Un Bushman african, conștienți de cultură alb, descoperă un gol sticlă de Coca-Cola in desertul Kalahari. Bushman examinează îndeaproape acest obiect mistic (la întâmplare a scăzut cu un pilot trece), întrebându-se ce este bine pentru. Apoi el încearcă suflare în el, și este foarte încântați să afle că-l face un zgomot. În acest exercițiu de creativitate ai încuraja elevii să devină boșimanii. Vorbesc serios. Ai nevoie de a colecta 5 până la 10 de elemente de recuzită. Afișați un propunerii pentru elevi și să le cereți să găsească o nouă utilizare pentru ea. Acest exercițiu încurajează creativitatea, deoarece forțează procesul de gândire de a șterge sau ignora ceea ce este cunoscut și să vină cu modalități noi de a privi la ceva familiar.

Exercițiul creativitate # 4 – Povestea Music

Juca o piesă de muzică clasică, de preferat una care elevii nu știu. Dim luminile, instrui elevii să închidă ochii și să asculte cu atenție la muzica. Muzica spune o poveste, se spune despre vreme, despre un om sărac sau bogat, de dragoste despre nebun, care este acum pe moarte. Cereți fiecărui elev să urmeze orice poftă de mâncare complot, fiecare schimbare de atmosferă. Apoi opri muzica și cere elevilor să scrie poveștile lor, cu cât mai multe detalii posibil.